מסכמים מחזור – מחזור 6
- כתב: אילון סלוס
- עודכן: 23 בנובמבר 2020
מאת: אילון סלוס
גניבת השנה, הדרום מנצח את הצפון וגם אימפריות נופלות בלי קהל ומאמן יווני על הקו
גניבת השנה. קיילב אגאדה מככב בבירת הנגב (צילום: מנהלת הליגה)
גניבת השנה
קיילב אגאדה מהפועל באר שבע מסתמן כגניבת השנה. אגאדה מוביל את הליגה במדד יעילות מרשים של 32.5 למשחק (6 נק' מעל הבא אחריו), בנקודות (26.3) ובחטיפות (2.8) ובנקודות לדקה (0.92), חמישי באסיסטים ובמדד -\+. אגאדה ממשיך בבירת הנגב עונה שנייה ומוביל את הקבוצה לעונה נפלאה. העונה הקודמת עמד על 15 נק', 3 אס' ו-15 נק' מדד, כלומר העונה הכפיל את עצמו בכל הפרמטרים. המחזור שבר את שיא הקריירה שלו בנקודות והשווה שיא מדד (39). בעונה שעברה במפגש בין השתיים היה זה אגאדה אחרי שפתח אותו עם 1 מ-13 מהשדה, שהכריע את המשחק בהמשך קלע 6 מ-10 זריקותיו הבאות וסיים עם 21 נקודות, 9 ריבאונדים ו-5 חטיפות בדרך לניצחון 67-69.
הצפון מול הדרום
קרב הצמרת בין גלבוע/גליל לאילת היה במעמד צד אחד. הצפוניים מהגלבוע לא הגיעו למשחק. קלעו בממוצע 6 נקודות פחות, ירדו ב-5% בקליעות ל-2 ו-11.4% מהקו. בריבאונד הגנה קלטו 10 ריבאונדים פחות מהממוצע העונתי ובעיקר אפשרו לאילת לקלוע כמות גבוהה של נקודות בהזדמנות שנייה. מנגד החבורה של בית הלחמי שיחקו כדורסל פיזי, אינטליגנטי וניצול כל היתרונות שלהם ותענוג לראות את יונתן שולדבראנד בגיל 37 נותן את הטאצ' ברגעים הנכונים כולל 9/9 מהקו ו-16 נק'.
ירידת האימפריות
הפועל ת"א והפועל חולון שתי אימפריות עם פוטנציאל עצום שוקעות למצולות. שתי הקבוצות נמצאות בחלק התחתון בכל הפרמטרים. יתרה מכך שתיהן נראות קבוצות אבודות ללא אנרגיות. הסיבה העיקרית לכך ששתיהן משחקות בלי קהל שהוא הכוח שמניע קבוצות מסוג זה. דבר נוסף משותף להן שעל הקו עומד מאמן יווני. מסתבר שמאמן זר זה לא בדיוק מתכון לניצחון.
כתבות דומות
טקסט חדש
- מבט אל קלעי כל הזמנים לעונת 24/25 11 בספטמבר 2024
- הטוענות לכתר: הפועל ת"א ומכבי ת"א 11 בספטמבר 2024
- הנושפות בעורפן: הפועל י-ם והפועל חולון 11 בספטמבר 2024
- ממשיכות בדרכן: מכבי ר"ג וקריית אתא 11 בספטמבר 2024
- באות להפתיע: הפועל חיפה והפועל עפולה 11 בספטמבר 2024